Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Vepřová kotleta v BBQ omáčce s cibulkovými šťouchanými brambory

Ingredience: (3 porce)

Cibulkové šťouchané brambory: 700 g vařených brambor, 2 středně velké cibule (250 g), 40 g olivového oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička tmavého třtinového cukru, 20 g másla, 3 lžíce mléka, hrst čerstvých bylinek (my použili řeřichu).

Maso: 3 vepřové kotlety, 50 g BBQ omáčky (k zakoupení zde: BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem), 3 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli.


Postup:

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli restujeme do zlatova. Poté cibuli osolíme a přidáme třtinový cukr a ještě restujeme asi 5 minut, aby cukr v cibuli zkaramelizoval. Uvařené brambory trochu rozšťoucháme. Přidáme ochucenou cibulku, máslo, mléko a sůl a rozšťoucháme do požadované hladkosti. Nakonec vmícháme posekané čerstvé bylinky.
  2. Kotlety lehce osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety zprudka osmažíme. Jakmile osmažíme z jedné strany, otočíme, a už potíráme BBQ omáčkou. Otáčíme asi třikrát obě strany a po každém otočení potíráme BBQ omáčkou. Celkem smažíme asi 8 minut.
  3. Kotletku podáváme se šťouchanými brambory, které můžeme doplnit hrstí čerstvých bylinek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here