Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Chobotnice na těstovinovém salátku

Ingredience: (2 porce)

500 g vykuchané chobotnice, hrubozrnná sůl (pokud je třeba očistit).

Vývar: 2 mrkve, 100 g celeru, 2 kousky řapíkatého celeru, 30 g čerstvého zázvoru, koření (nové koření, mletá červená paprika, bobkový list, pepř celý, sůl).

300 g těstovin, 100 ml smetany na vaření 12%, 50 g parmazánu, 50 g másla, 2 mrkve, 50 g celeru, 2 kousky řapíkatého celeru, sůl, pepř, olivový olej, rukola.


Postup:

  1. U chobotnice odstraníme zobák (mezi chapadly). Pokud je třeba očistit, pomůže hrubozrnná sůl, kterou drhneme po chobotnici.
  2. Na zeleninový vývar si očistíme zeleninu, nakrájíme na větší kousky. Zeleninu a koření dáme do hrnce a přilijeme cca 2 litry vody.  Vaříme 1 hodinu.
  3. Poté vložíme do vývaru chobotnici (měla by být celá ponořená) a vaříme 1 hodinu na 1 kg (v našem případě tedy půl hodiny, možná trochu déle 🙂 )
  4. Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer a řapíkatý celer. Osmažíme do měkka. Osolíme, opepříme.
  5. Chobotnici naporcujeme – celá chapadla zvlášť. Tělo, hlavu a jedno chapadlo nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině.
  6. Přidáme nahrubo nakrájenou rukolu.
  7. Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánev se zeleninou přidáme 3 lžíce vody z těstovin a 3 lžíce zeleninového vývaru a přilijeme smetanu. Promícháme a přidáme těstoviny.
  8. Dochutíme nastrouhaným parmazánem.
  9. Servírujeme na talíř a zdobíme nakrájenými lístky z řapíkatého celeru. Zakápneme olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here