Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové

Cibulový koláč

Ingredience:

500 g listového těsta, 700 g cibule, 2 lžíce sádla.

50 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 130 g cheddaru, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného oregána.

1 vejce.


Postup:

  1. Cibule oloupeme, rozpůlíme a pokrájíme na tenká půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme. Orestujeme pouze do změknutí, aby si zachovala sladkost. Jakmile začne cibule zlátnout, je hotová.
  2. Do mísy rozklepneme vejce, přilijeme smetanu a nastrouháme sýr. Osolíme a přidáme oregano. Promícháme.
  3. Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru o velikosti asi 30×40 cm. Nožem odřízneme ze všech stran okraje 2 cm široké a zařízneme je na rovné proužky.
  4. Rozšlehaným vejcem potřeme okraje plátu těsta, a dokola položíme proužky těsta a jemně přitlačíme. Opět je potřeme vajíčkem.
  5. Doprostřed rozprostřeme rovnoměrně orestovanou cibuli a na vrch naneseme sýrové těstíčko.
  6. Ze zbytků těsta můžeme vykrájet malé tvary a ozdobit okraje (také je potřeme vajíčkem).
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here