Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Vepřový steak Ras el Hanout

Ingredience: (3 porce)

3 plátky vepřové krkovice (o tloušťce 1,5-2 cm), 3 lžičky koření RAS EL HANOUT 40 G, 3 lžíce olivového oleje, sůl).

Naše výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Plátky masa nenaklepáváme. Na každý plátek naneseme lžičku koření a lžíci oleje a vmasírujeme do masa z obou stran. Z každé strany osolíme.
  2. Pánev rozpálíme a plátky masa osmažíme z obou stran. Z každé strany asi 4-5 minut (podle velikosti masa) na středním plameni.
  3. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu a nechám alespoň pět minut odpočinout.
  4. Poté maso pokrájíme nebo necháme vcelku a podáváme s oblíbenou přílohou, např. Zelný salát s cibulí.

TIP: Když vyndáme maso, můžeme do výpeku hodit na tenké plátky nakrájenou cibuli a orestovat ji. Cibule natáhne všechny chutě z výpeku a ke steaku se bude skvěle hodit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here