Ingredience: (3 porce)
3 plátky vepřové krkovice (o tloušťce 1,5-2 cm), 3 lžičky koření RAS EL HANOUT 40 G, 3 lžíce olivového oleje, sůl).
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Plátky masa nenaklepáváme. Na každý plátek naneseme lžičku koření a lžíci oleje a vmasírujeme do masa z obou stran. Z každé strany osolíme.
- Pánev rozpálíme a plátky masa osmažíme z obou stran. Z každé strany asi 4-5 minut (podle velikosti masa) na středním plameni.
- Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu a nechám alespoň pět minut odpočinout.
- Poté maso pokrájíme nebo necháme vcelku a podáváme s oblíbenou přílohou, např. Zelný salát s cibulí.
TIP: Když vyndáme maso, můžeme do výpeku hodit na tenké plátky nakrájenou cibuli a orestovat ji. Cibule natáhne všechny chutě z výpeku a ke steaku se bude skvěle hodit.