Ingredience:
Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 180 g másla.
Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 120 moučkového cukru, 3 vejce, 200 g čokolády (alespoň 50%), 10 zrnek celého kardamomu.
Postup:
- Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
- Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme sádlem. Na dno vložíme sušenkovou směs a uhladíme.
- Na náplň smícháme ricottu, mascarpone a tvaroh. Přidáme moučkový cukr a vejce a promícháme.
- Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Zrnka kardamomu rozlomíme a semínka rozdrtíme ve hmoždíři na jemno. Přidáme k čokoládě a promícháme.
- Čokoládu přilijeme k náplni a opět promícháme. Vlijeme do formy.
- Pečeme v předehřáté troubě 40-45 minut na 170 °C.