Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Čokoládový cheesecake s kardamomem

Ingredience:

Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 180 g másla.

Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 120 moučkového cukru, 3 vejce, 200 g čokolády (alespoň 50%), 10 zrnek celého kardamomu.


Postup:

  1. Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
  2. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme sádlem. Na dno vložíme sušenkovou směs a uhladíme.
  3. Na náplň smícháme ricottu, mascarpone a tvaroh. Přidáme moučkový cukr a vejce a promícháme. 
  4. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Zrnka kardamomu rozlomíme a semínka rozdrtíme ve hmoždíři na jemno. Přidáme k čokoládě a promícháme.
  5. Čokoládu přilijeme k náplni a opět promícháme. Vlijeme do formy.
  6. Pečeme v předehřáté troubě 40-45 minut na 170 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here