Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Dýňovo-tvarohový dortík

Ingredience: (4 ks)

Náplň: 200 g dýně, 30 g třtinového cukru, 20 g másla, 1 kostka tvarohu, 2 lžíce cukru moučka, 2 vejce, vanilkový extrakt.

Korpus: 12 máslových sušenek, 20 dkg másla, sádlo na vymazání.


Postup:

  1. Dýni nakrájíme na drobné kostičky. 
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme dýni a třtinový cukr.
  3. Za občasného míchání necháme zkaramelizovat. Necháme vychladnout.
  4. Ke zkaramelizované dýni přidáme tvaroh, cukr moučku, vejce a vanilkový extrakt. Pořádně promícháme, aby se vše spojilo.
  5. Sušenky rozdrtíme na jemno, máslo na korpus rozpustíme a smícháme se sušenkovou drtí.
  6. Malé zapékací mističky si vymažeme po okrajích sádlem a spodek vyložíme pečícím papírem. Sušenkovou směsí vyložíme dno mističek.
  7. Naplníme připravenou náplní.
  8. Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut na 170° C.
  9. Po upečení necháme vychladnout. Můžeme lehce posypat třtinovým cukrem, který zkaramelizujeme pomocí flambovací pistole.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here