Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Dezert s čokoládou, kandovanou pomerančovou kůrou a oříškovým karamelem

Ingredience: (8 porcí)

Dezert: 200 g zakysané smetany, 250 g plnotučného tvarohu, 200 g mascarpone, 70 g moučkového cukru, 40 g hořké čokolády, 60 g pomerančové kandované kůry (k zakoupení zde: Kandovaná pomerančová kůra – 130 g).

100 g karamelových sušenek, 100 g ovesných vloček.

Karamel: 100 g cukru krystal, hrst nasekaných mandlí (nebo oříšků).

Tyčinky nebo jiné dobroty na ozdobení.


Postup:

  1. Nejprve připravíme karamel. Do nerezového hrnce nasypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat na středním plameni. Trvá to jen pár minutek. Jakmile začne cukr bublat a hnědnout, je třeba ho sundat ze sporáku. Karamel nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme nasekanými mandlemi. Po pár minutých je karamel tvrdý. Ideální je, ho nalámat na kousky, dát do sáčku a několikrát poklepat válečkem, aby vznikla drť.
  2. Karamelové sušenky a ovesné vločky rozemeleme najemno.
  3. Čokoládu nakrájíme na drobné kousky. V míse smícháme zakysanou smetanu, tvaroh a mascarpone. Přidáme cukr, kandovanou pomerančovou kůru a kousky čokolády. Promícháme.
  4. Do kelímků nebo skleniček dáme lžíci sušenkové směsi, poté lžíci krému, opět sušenkovou směs a zakončíme vrstvou krému.
  5. Ozdobíme nadrceným karamelem a tyčinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here