Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové Přílohy

Pečená zelenina s červenou kari pastou

Ingredience:

Zelenina: jakou máte rádi nebo vám zbyla v ledničce- my použili dýni, cibuli, česnek, mrkev a celer. Sůl a olivový olej.

Červená kari pasta: množství dle chuti (k zakoupení zde: Červená kari pasta 100 g).


Postup:

  1. Opravdu rychlá příprava a výtečný oběd, večeře a nebo příloha k masu.
  2. Zeleninu očistíme a dýni a cibuli pokrájíme na větší kousky. Tvrdší zeleninu celer a mrkev pokrájíme na širší nudličky. Česnek jen oloupeme a stroužky lehce rozmáčkneme.
  3. Vše dáme do mísy, přidáme kari pastu, olivový olej a dle potřeby sůl.
  4. Rukama pořádně promneme, aby se zelenina rovnoměrně obalila kari pastou.
  5. Zeleninu přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C asi 45-60 minut (dle velikosti zeleniny).
  6. Při servírování můžeme ještě posypat nastrouhaným parmazánem nebo opraženými semínky a zakápnout olivovým olejem, ale výborná je zelenina i jen samotná 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here