Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Domácí halušky se slaninou, bryndzou a nakládaným zelím

Ingredience: (4 porce)

Halušky: 600 g oloupaných brambor, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička majoránky, 1 lžička tyminánu.

400 g Domácí nakládané zelí (nebo kupované kysané), 150 g slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 125 g bryndzy.

Dochucení: cukr moučka a sůl dle potřeby.


Postup:

  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno (co nejjemněji, ideálně robotem). Přidáme mouku a sůl a umícháme těsto. Těsto by nemělo být řídké ani husté, tak akorát 🙂
  2. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu (osolenou) a pomocí struhadla na halušky drbeme těsto do vroucí vody. Musíme pracovat rychle, protože halušky během minuty vyběhnou na hladinu a jsou hotové (můžeme kdyžtak udělat na dvakrát). Halušky sbíráme sběračkou po hladině a dáváme do olejem vytřené mísy.
  3. Slaninu pokrájíme nadrobno, na pánvi rozpálíme olej a slaninu opražíme, přidáme halušky a zelí a promícháme. Dochutíme cukrem a solí a na závěr přidáme 3/4 balíčku bryndzy. Bryndzu necháme rozehřát a promícháme.
  4. Halušky servírujeme do hlubokého talíře a posypeme kousky zbylé bryndzy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here