Rubriky
Velikonoční Recepty Dezerty & Sladké

Velikonoční beránek

Ingredience:

Beránek: 200 g polohrubé mouky, 100 g hladké špaldové mouky, 5 vajec, 200 g třtinového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g kokosového oleje, 250 ml mléka, 1 lžička vanilkového extraktu.

Kokosový olej a polohrubá mouka na vymazání formy.

Bílá poleva: 100 g bílé čokolády, 1 lžíce zakysané smetany

Zelená poleva: 20 g bílé čokolády, 1/2 lžíce zakysané smetany, 1 lžička přírodního sušeného mletého špenátu.

Rozinky a mandlové lupínky na ozdobu.


Postup:

  1. V míse prošleháme třtinový cukr a žloutky. Přisypeme obě mouky, kypřící prášek a promícháme.
  2. Přilijeme rozehřátý kokosový olej, mléko a vanilkový extrakt a zamícháme.
  3. Z bílků ušleháme sníh a jemně ho vmícháme do těsta.
  4. Formu na beránka vymažeme kokosovým olejem a vysypeme moukou.
  5. Do připravené formy vylijeme těsto, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 45 minut.
  6. Na přípravu bílé polevy rozlámeme bílou čokoládu do hrnce a ve vodní lázni ji necháme rozpustit. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Polevou potřeme beránka asi 2 cm od spodního okraje.
  7. Na zelenou polevu opět rozpustíme bílou čokoládu ve vodní lázni, přidáme zakysanou smetanu a sušený mletý špenát. Rozmícháme, aby vznikla rovnoměrně zelená barva a potřeme jí spodní část beránka.
  8. Beránka ozdobíme po povrchu mandlovými lupínky a rozinkami vyznačíme oči.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here