Rubriky
Omáčky & Pesta Recepty

Domácí tymiánové máslo

Ingredience:

250 smetany ke šlehání (alespoň s obsahem tuku 33%).

1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky soli.


Postup:

  1. Smetanu jednoduše šleháme tak dlouho, dokud nevznikne máslo. To znamená, že se oddělí voda a zbylá hmota je již hotové máslo.
  2. Vodu slijeme, ale nevyléváme! Je to hotové podmáslí, které můžeme vypít.
  3. Máslo rukama spojíme a na pečícím papíru ho rozválíme do placky.
  4. Posypeme ho solí a tymiánem a stěrkou několikrát přehneme a promícháme. Přitom se může ještě stále uvolňovat voda, kterou slijeme.
  5. Poté vytvarujeme váleček, který zamotáme do potravinářské fólie a nechám v lednici ztuhnout.
  6. Takto ochucené máslo používáme nejlépe při vaření. Pokud bychom ho osolili méně (nebo vůbec), využijeme ho klasicky i na chleba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here