Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Vepřové maso Recepty Maso

Trhané vepřové maso v BBQ omáčce

Ingredience: (4-6 porcí)

1 kg vepřové krkovice vcelku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.

Zelenina: 1 větší mrkev, 1/4 bulvy celeru, 1 větší červená paprika, 2 cibule, 5 stroužků česneku.

Dochucení: 330 g BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g, 200 ml bílého vína, 400 ml vody, sůl (dle potřeby).


Postup:

  1. Maso po celém povrchu pořádně osolíme a opepříme.
  2. Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kostičky, česnek na plátky.
  3. V litinovém hrnci rozpálíme olej a maso po všech stranách zprudka orestujeme. Maso vyndáme z hrnce a vložíme zeleninu, kterou zarestujeme dozlatova.
  4. Poté k ní vložíme zpět maso a zalijeme BBQ omáčkou, vínem a vodou. Promícháme, přiklopíme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby na 150 °C.
  5. V přiklopeném hrnci pečeme 4 hodiny – POZOR – je nutné vydržet a pokličku neotevírat!
  6. Po čtyřech hodinách hrnec vyndáme, poklici sundáme a dle chuti ještě dosolíme.
  7. Maso vyndáme. Z hrnce odebereme asi polovinu upečené zeleniny a šťávy, kterou rozmixujeme do hladké omáčky.
  8. Maso vrátíme do hrnce ke zbylé zelenině a dvěma vidličkama natrháme maso po vláknech na kousky. Promícháme se zbylou zeleninou.
  9. Trhané maso můžeme podávat s přílohou (brambory, kaše aj) a přelité omáčkou nebo ho můžeme použít k plnění tortil či pita chlebů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here