Rubriky
Recepty Pečivo

Dřevorubecký chléb

Ingredience: (3 ks)

400 g hladké pšeničné mouky, 200 g hladké špaldové mouky, 8 g sušeného droždí, 200 g bílého jogurtu, 200 ml vlažné vody, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžičky soli.

1 vejce na potření, dýňová semínka na posypání.


Postup:

  1. Oba druhy mouky přesejeme do velké mísy a přidáme ostatní ingredience. Uhněteme hladké a vláčné těsto.
  2. Mísu lehce vytřeme olejem, z těsta vytvarujeme bochánek a dáme do mísy. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme 1,5-2 hodiny nakynout.
  3. Těsto rozdělíme na tři postejné díly a z každého vytvarujeme chléb, který na koncích zúžíme. Chleby dáme na plech vyložený pečícím papírem a přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut nakynout.
  4. Chleby podélně nařízneme uprostřed a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Můžeme posypat dýňovými (nebo jinými) semínky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě 35 minut na 180 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here