Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory Přílohy

Salát s kaparovým dresingem a kuřecím Vindaloo

Ingredience: (2 porce)

Dresing: 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžička medu, 1 lžička kapar (nasekaných najemno), 1 lžička olivového oleje, 1 lžička dijonské hořčice.

Salát: 4 listy římského salátu, kousek salátové okurky.

Maso: 2 kuřecí prsa, 4 lžičky koření VINDALOO 40 G, 2 lžičky olivového oleje, sůl.

Navrch: Opražená dýňová semínka, strouhaný sýr Grana Padano.

Naše výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Nejprve si připravíme dresing. Smícháme všechny ingredience na dresing a dáme ho do ledničky vychladit.
  2. Do mísy natrháme listy římského salátu a okurku, kterou si pokrájíme na tenká půlkolečka.
  3. Kuřecí prsa jemně rozklepeme, aby jejich tloušťka byla postejná po celém povrchu. Na každé prso dáme lžičku koření Vindaloo, špetku soli a zakápneme olivovým olejem. Rukou rozetřeme po povrchu, prsa otočíme a to samé provedeme i z druhé strany.
  4. Pánev hodně rozpálíme a prsa relativně zprudka osmažíme. Z každé strany asi 4-5 minut. Jakmile prsa otočíme, můžeme přikrýt pokličkou.
  5. Osmažená prsa necháme pár minut odpočinout a mezitím dokončíme salát.
  6. Dresing dáme do mísy k salátu a okurce a promícháme.
  7. Hotový salát nandáme na talíře, navrch nasypeme nastrouhaný sýr a opražená dýňová semínka.
  8. Kuřecí prsa pokrájíme na tenké plátky a poklademe je na salát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here