Rubriky
Recepty Pečivo

Dýňový toustový chléb

Ingredience:

500 g hladké mouky, 300 g dýně (zbavené jádřince), 8 g sušeného droždí, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky soli, 6 lžic extra panenského olivového oleje, 250 ml vody

Olej na vymazání mísy a formy.

1 vejce na potření, dýňová semínka na posypání.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy.
  2. Dýni zbavíme jádřince (slupku necháme) a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k mouce.
  3. Na kraj mouky nasypeme droždí, vedle cukr a sůl. V mouce uděláme důlek, do kterého přilijeme olej a vodu. Zpracujeme vláčné těsto, které přendáme do mísy vymazané lehce olejem a necháme kynout 2 hodiny.
  4. Nádobu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vykynuté těsto do ní přemístíme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout dalších 20 minut.
  5. Troubu rozpálíme na 200 °C.
  6. Nakynutý chléb potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dýňovými semínky.
  7. Těsto vložíme do trouby a stáhneme na 180 stupňů. Pečeme 40-45 minut.
  8. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme vychladnout (ideálně na mřížce, aby se zespod nezapařil).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here