Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Filety z amura

Ingredience: (4 porce)

1 kg filetů z amura, 1 lžička hrubozrnné soli, 1 lžička celého pepře, celozrnná mouka na obalení, olivový olej na potření.


Postup:

  1. Připravíme si filety z amura.
  2. Sůl a pepř rozdrtíme ve hmoždíři najemno.
  3. Filety z amura potřeme olivovým olejem ze všech stran. Poté posypeme ze všech stran také solí a pepřem. Filety v rukách promneme, aby se sůl s pepřem přilepily na olej a vše bylo rovnoměrně rozprostřeno.
  4. Nakonec filety poprášíme celozrnnou moukou.
  5. Grilovací pánev rozpálíme a filety osmažíme. Z každé strany smažíme cca 2-4 minuty (dle tloušťky filety).
  6. Podáváme s římským salátem ochuceným olivovým olejem, citronem a medem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here