Ingredience: (2 porce)
Kebabčíky: 750 g mletého masa, 1/2 cibule, 2 lžičky koření Ras el Hanout 40 g, sůl.
Zelenina: 1 avokádo, 2 saláty little gem, olivový olej, sůl, pepř.
Tortilly o průměru 15 cm.
Salsy k podávání: Salsa Rojo 330 g a Salsa Verde 330 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli pokrájíme nadrobno. Smícháme s mletým masem, kořením Ras el Hanout a solí. Pořádně promícháme a několikrát s masem do mísy i praštíme, aby se dobře spojilo.
- Špejle namočíme předem do vody asi na hodinu, aby na grilu nehořely.
- Na špejli dáme maso a vytvarujeme do tvaru kebabu o průměru cca 2-3 cm. Takto zpracujeme všechno maso. Můžeme grilovat hned a nebo nechat i odležet v lednici.
- Kebabčíky dáváme na rozpálený gril a grilujeme za každé strany asi 4 minuty (dle rozpálenosti grilu).
- Avokádo a saláty podélně rozpůlíme. Řez potřeme olejem, osolíme a opepříme a dáme řeznou stranou na gril. Grilujeme do zhnědnutí.
- Nakonec opečeme také tortillu, kterou stačí položit na gril a po 30 vteřinách otočit. Rozhodně od grilu neodcházejte, jsou hotové hned.
- Hotové avokádo vyndáme ze slupky a pokrájíme.
- Kebabčíky podáváme s avokádem, salátkem, tortillou a salsou Rojo a Verde.
TIP: Můžeme zakápnout olivovým olejem, citronovou šťávou a posypat čerstvou bylinkou.