Ingredience:
7 ks středně velkých bílých paprik.
100 g kuskusu, 2x množství vody, sůl, 1 lžička koření RAS EL HANOUT 40 G.
100 g pórku (cca 1 menší ks), 200 g balkánského sýra, 50 g Sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji s kapary, česnekem a oregánem, 2 snítky čerstvého oregana.
Olej na potření grilu.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuskus zalijeme horkou vodou dle návodu, osolíme ji a přidáme koření Ras el Hanout. Promícháme, přiklopíme a necháme ho nabobtnat. Kuskus necháme vychladnout.
- Paprikám odkrojíme stopku (odkrojíme širší kousek, aby nevypadl střed se stopkou). Vnitřky paprik zabavíme jádřinců.
- K uvařenému kuskusu přidáme nadrobno nakrájený pórek, balkánský sýr a nakládaná sušená rajčátka. Přidáme oregano a promícháme.
- Připravenou směsí naplníme papriky, přiložíme “víčka” se stopkou a párátky zajistíme (je třeba pořádně párátky prošpikovat víčko a papriku, aby se při grilování nerozpadly).
- Před vložením paprik na gril potřeme gril olejem. Papriky grilujeme ze všech stran, dokud nejsou upečené doměkka.