Ingredience: (3 porce)
Maso: 600 g Steak „Tom a Jerry“, olivový olej, sůl, pepř.
Brambory: 8 velkých ranných brambor ve slupce, olivový olej, sůl, pepř, čerstvé bylinky (libeček, šalvěj, rozmarýn atp.).
Příloha: Ledový salát, rajčata, okurka, sůl, pepř, čekankový sirup, bílý vinný ocet.
Salsa: Salsa Rojo 330 g
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brambory nakrájejte na cca 1,5-2 cm silná kolečka a uvařte ve vodě do poloměkka (napůl), aby nebyly zcela dovařené. Nechte vychladnout.
- Poté je osolte, opepřete, zakápněte olejem a zasypte nasekanými bylinkami a pořádně promíchejte rukama, aby se každý plátek brambor obalil.
- Maso, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Okraje lehce nařízněte max 1 cm, aby se maso při grilování nekroutilo.
- Rozpalte ohniště a pořádně i grilovací desku. Maso grilujte z každé strany asi 8 minut a poté ho zabalte na 10 minut do alobalu, aby si maso odpočinulo.
- Brambory ogrilujte, aby byly z každé strany dozlatova opečené.
- Mezitím si připravte salátek. Ledový salát a okurku nakrájejte na nudličky, rajčata na kousky. Ochuťte solí, pepřem, čekankovým sirupem a octem. Promíchejte.
- Steak pokrájejte na kousky, přidejte brambory a salátek a podávejte se salsou Rojo.


