Rubriky
Grilovací sezóna Vepřové maso Recepty Maso

Grilovaný vepřový Steak „Tom a Jerry“ s bramborami a salsou Rojo

Ingredience: (3 porce)

Maso: 600 g Steak „Tom a Jerry“, olivový olej, sůl, pepř.

Brambory: 8 velkých ranných brambor ve slupce, olivový olej, sůl, pepř, čerstvé bylinky (libeček, šalvěj, rozmarýn atp.).

Příloha: Ledový salát, rajčata, okurka, sůl, pepř, čekankový sirup, bílý vinný ocet.

Salsa: Salsa Rojo 330 g


Postup:

  1. Brambory nakrájejte na cca 1,5-2 cm silná kolečka a uvařte ve vodě do poloměkka (napůl), aby nebyly zcela dovařené. Nechte vychladnout.
  2. Poté je osolte, opepřete, zakápněte olejem a zasypte nasekanými bylinkami a pořádně promíchejte rukama, aby se každý plátek brambor obalil.
  3. Maso, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Okraje lehce nařízněte max 1 cm, aby se maso při grilování nekroutilo.
  4. Rozpalte ohniště a pořádně i grilovací desku. Maso grilujte z každé strany asi 8 minut a poté ho zabalte na 10 minut do alobalu, aby si maso odpočinulo.
  5. Brambory ogrilujte, aby byly z každé strany dozlatova opečené.
  6. Mezitím si připravte salátek. Ledový salát a okurku nakrájejte na nudličky, rajčata na kousky. Ochuťte solí, pepřem, čekankovým sirupem a octem. Promíchejte.
  7. Steak pokrájejte na kousky, přidejte brambory a salátek a podávejte se salsou Rojo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here