Ingredience:
600 g vepřové plece, 500 ml vývaru, 1 malý rajčatový protlak, 5 lžic oleje.
Zelenina – 2 velké cibule, 2 mrkve, 150 g celeru, 4 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 2 červené papriky.
Bylinky – šalvěj, rozmarýn.
Koření – sůl, pepř, 2 lžíce červené papriky (sladká+uzená).
Postup:
- Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kostičky a na oleji osmahneme dozlatova až hněda (aby měl guláš tmavší barvu).
- Přidáme na kousky nakrájené maso a posypeme červenou paprikou. Prudce osmahneme, aby se maso zatáhlo ze všech stran.
- Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vložíme bylinky.
- Necháme na mírném ohni probublávat asi 90 minut.
- Poté přidáme protlak, případně dosolíme. Nechám vařit ještě 30 minut, než je maso zcela měkké.