Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Guláš z vepřové plece

Ingredience:

600 g vepřové plece, 500 ml vývaru, 1 malý rajčatový protlak, 5 lžic oleje.

Zelenina – 2 velké cibule, 2 mrkve, 150 g celeru, 4 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 2 červené papriky.

Bylinky – šalvěj, rozmarýn.

Koření – sůl, pepř, 2 lžíce červené papriky (sladká+uzená).


Postup:

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kostičky a na oleji osmahneme dozlatova až hněda (aby měl guláš tmavší barvu).
  2. Přidáme na kousky nakrájené maso a posypeme červenou paprikou. Prudce osmahneme, aby se maso zatáhlo ze všech stran. 
  3. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vložíme bylinky.
  4. Necháme na mírném ohni probublávat asi 90 minut.
  5. Poté přidáme protlak, případně dosolíme. Nechám vařit ještě 30 minut, než je maso zcela měkké.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here