Rubriky
Grilovací sezóna Vepřové maso Recepty Maso

Grilovaná krkovice s bylinkami, rybízovou omáčkou a grilovanou zeleninou

Ingredience: (3 porce)

Maso: 600 g vepřové krkovice, hrst čerstvých bylinek (oregano, libeček, šalvěj, yzop, saturejka,…), 2 stroužky česneku, 4 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř.

Grilovaná zelenina: cibule, cuketa, olivový olej, sůl, pepř.

Rybíz alá brusinky


Postup:

  1. Z krkovice odstraníme přebytečný tuk a uděláme 3 stejně velké plátky (každý cca 200 g). Plátky zlehka rukou naklepeme. Každý plátek řádně osolíme a opepříme.
  2. Česnek a bylinky nasekáme nahrubo a přidáme olej. Promícháme a plátky krkovice ve směsi obalíme. Necháme v lednici uležet několik hodin, ideálně do druhého dne.
  3. Na grilovanou zeleninu si očistíme cibuli a cuketu a pokrájíme je na stejně velká a tlustá kolečka. Dáme na plech vyložené pečícím papírem. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým oleje. Pečeme v troubě pod grilem do změknutí a zhnědnutí.
  4. Krkovici vyndáme z lednice alespoň 30 minut před použitím, aby měla pokojovou teplotu. Rozpálíme si grilovací pánev (již bez oleje) a krkovici z obou stran ogrilujeme. Z každé strany cca 6 minut.
  5. Steaky z krkovice podáváme s grilovanou zeleninou a rybízovou omáčkou (alá brusinky). 
  6. Můžeme posypat ještě čerstvými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here