Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Recepty Hovězí maso

Hovězí hamburger s hráškovým pestem a domácí žemlí

Ingredience:

Burger: 600 g hovězí kližky, 3 snítky čerstvého oregana, 3 snítky čerstvého tymiánu, 2 snítky čerstvé majoránky, ½ středně velké cibule, 2 lžičky hrubozrnné soli a 2 lžičky celého pepře, 2 lžíce olivového oleje.

Dohotovení: 2 lžíce hráškového pesta, 1 lžíce majonézy, 3 plátky kyselé okurky, 1 plátek cibule (kroužky), 1 plátek rajčete, 3 listy baby špenátu.


Postup:

  1. Žemle připravíme předem dle našeho návodu na Žemle na burger s variací semínek.
  2. Hovězí kližku nameleme strojkem na maso. Přidáme lístky čerstvého oregana, tymiánu a majoránky.
  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a také přidáme k masu.
  4. Sůl a pepř nadrtíme ve hmoždíři najemno a maso okořeníme.
  5. Vše pořádně promícháme a vytvoříme 4 placičky o průměru 8-10 cm, cca 1,5 cm vysoké.
  6. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a Burgery smažíme po dobu cca 4 minut z každé strany.
  7. Žemle rozpůlíme a spodní polovinu potřeme majonézou a hráškovým pestem. Vložíme burger a na něj poklademe plátky okurky, cibuli, rajče a baby špenát. Přiklopíme druhou polovinou žemle.

TIP: Před podáváním obě poloviny žemle opražíme na pánvi (na sucho nebo na kapce olivového oleje).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here