Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Špagety s dipem z červených paprik, Grana Padano a bazalkou

Ingredience: (2 porce)

200 g špaget, 1 lžíce soli.

1 červená kapie, 1 lžíce olivového oleje, 100 ml vody (od špaget), 20 g uzeného masa/slaniny, 20 g sýra Grana Padano, čerstvá bazalka na ozdobu.

150 g dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených červených paprik – pálivý 150 g nebo Dip z pečených červených paprik – jemný 150 g).


Postup:

  1. Vodu na špagety přivedeme k varu, vložíme špagety a přidáme sůl. Promícháme a uvaříme dle návodu Al dente.
  2. Papriku očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Uzené maso pokrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a papriku s uzeným masem orestujeme. Přidáme dip z pečených paprik a vše promícháme.
  3. Uvařené špagety vložíme do pánve k paprice a masu. Přilijeme vodu, ve které se špagety vařily a vše promícháme, aby se špagety obalily v dipu a vše se propojilo.
  4. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr Grana Padano.
  5. Servírujeme na talíř posypané čerstvou bazalkou, můžeme ještě nastrouhat Grana Padano.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here