Rubriky
Hovězí maso Recepty Maso

Hovězí segedínský guláš

Ingredience:

1 kg zadního hovězího nakrájeného na větší kostky, 2 lžíce sádla, 2 velké cibule nakrájené nadrobno, 3 stroužky česneku pokrájeného nahrubo.

2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžičky mleté uzené papriky, 2 lžičky sušeného tymiánu, 2 bobkové listy, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička kuliček nového koření, 1 lžička kuliček jalovce, 1 lžička třtinového cukru, 70 g rajčatového protlaku, 1 l vývaru (hovězího/vepřového).

400 g Domácí nakládané zelí.


Postup:

  1. V hrnci rozpálíme sádlo a kostky masa postupně orestujeme na prudko ze všech stran (pokud bychom vložili všechny najednou, mohly by pustit vodu a dusily by se, což nechceme). Poté je z hrnce vyjmeme a vložíme cibuli. Cibuli orestujeme do zlatova, během restování přidáme česnek a tymián a bobkový list.
  2. Když je cibule opražená do zlatova, přidáme všechny druhy mleté papriky, sůl a pepř. Promícháme a zalijeme vývarem. Dusíme ještě asi 5 minut a poté vložíme zpět kostky orestovaného masa.
  3. Přidáme rajčatový protlak, cukr a kuličky koření (koření dáme do sáčku nebo sítka, abychom je pak snáz vytáhli).
  4. Opět vše promícháme a pod pokličkou necháme vařit na hodně mírném ohni cca 6-7 hodin.
  5. Když je maso měkké (rozpadající se), přidáme kysané zelí (nejlépe domácí) a ještě povaříme asi 10 minut.
  6. Guláše je nejlepší nechat odležet do druhého dne – jenže, kdo to vydrží, že? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here