Ingredience:
1 husí prsa, sůl, pepř, snítka rozmarýnu.
100 g bílého zelí, 1 mrkev, sůl, pepř, ocet na zakápnutí.
Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g
Čerstvý chleba, 1 stroužek česneku.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Kůži na husích prsou na mřížku. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže.
- Prsa položíme na studenou pánev kůží dolů a vedle položíme rozmarýn. Restujeme po dobu 7 minut na středním stupni, poté otočíme a restujeme 3 minuty z druhé strany.
- Orestovaná prsa vložíme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dalších 10 minut. Poté maso zabalíme do alobalu a necháme alespoň 10 minut odpočinout.
- Mezitím si připravíme salátek. Mrkev a zelí nastrouháme nahrubo. Osolíme, opepříme a zakápneme octem. Promačkáme a necháme pár minut odležet.
- Husí prso vybalíme z alobalu a pokrájíme na plátky.
- Plátek chleba si na suché pánvi (nebo v topinkovači). Opečený chléb potřeme čerstvým česnekem a vrstvou dipu z pečených paprik. Navrch naneseme salátek a plátky masíčka. Posypeme upečeným rozmarýnem.