Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Drůbeží maso Recepty Maso

Husí prsíčka na topince s dipem z pečených paprik

Ingredience:

1 husí prsa, sůl, pepř, snítka rozmarýnu.

100 g bílého zelí, 1 mrkev, sůl, pepř, ocet na zakápnutí.

Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g

Čerstvý chleba, 1 stroužek česneku.

Výrobky použité v receptu


    Postup:

    1. Kůži na husích prsou na mřížku. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže.
    2. Prsa položíme na studenou pánev kůží dolů a vedle položíme rozmarýn. Restujeme po dobu 7 minut na středním stupni, poté otočíme a restujeme 3 minuty z druhé strany.
    3. Orestovaná prsa vložíme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dalších 10 minut. Poté maso zabalíme do alobalu a necháme alespoň 10 minut odpočinout.
    4. Mezitím si připravíme salátek. Mrkev a zelí nastrouháme nahrubo. Osolíme, opepříme a zakápneme octem. Promačkáme a necháme pár minut odležet.
    5. Husí prso vybalíme z alobalu a pokrájíme na plátky.
    6. Plátek chleba si na suché pánvi (nebo v topinkovači). Opečený chléb potřeme čerstvým česnekem a vrstvou dipu z pečených paprik. Navrch naneseme salátek a plátky masíčka. Posypeme upečeným rozmarýnem.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

    Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here