Rubriky
Recepty Pečivo

Špaldové trojhránky

Ingredience: (8 ks)

550 g h mouky, 8 g sušeného droždí, 6 lžic extra panenského olivového oleje, 2 lžičky cukru krystal, 1 lžička soli, 300 ml vody.

1 vejce na potření, kmín, lněná semínka a sůl na posypání.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přisypeme k jedné straně droždí a cukr, k druhé straně sůl. Přilijeme olej a vodu. Robotem vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto přendáme do olejem vytřené kulaté mísy a přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny nakynout (těsto musí zdvojnásobit svůj objem).
  3. Pracovní plochu si lehce pomoučníme a těsto rychle vyklopíme tak, aby vznikla z těsta kopule. Těsto rozkrájíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu na půl, aby vzniklo 8 trojhránků.
  4. Trojhránky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 20 minut nakynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky, kmínem a solí. Některé můžeme nechat bez posypu.
  5. Plech vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a stáhneme teplotu na 200°C. Pečeme 22 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here