Rubriky
Polévky Recepty

Indická cibulačka

Ingredience:

Základ: 1 kg žluté cibule, 50 g olivového oleje, 1 lžička hladké mouky.

Ochucení: 2 lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, 100 ml bílého vína, 15 g Žlutá kari pasta 100 g, 1 lžička tymiánu, 1 l vývaru (vody).

Navrch: 1 světlá bageta, 1 lžička olivového oleje, 60 g tvrdého sýra na zapékání.

Volitelné: 1 chilli paprička.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. V hrnci rozpálíme olej a cibuli začneme restovat. Během restování ji osolíme a přidáme cukr. Restujeme pozvolna, bude se restovat asi 30 minut, až do hněda. Pokud se trochu připálí, nevadí to. Vše se poté tekutinou uvolní a chuť se dostane do polévky.
  2. Když je cibule orestovaná do hněda, lehce ji zaprášíme moukou a minutku ještě zarestujeme.
  3. Přilijeme víno a necháme odpařit (tím se uvolní i výše zmíněná připečená barva).
  4. Přidáme tymián a kari pastu, kterou necháme rozehřát a promícháme.
  5. Přilijeme vývar a na mírném stupni necháme pozvolna vařit dalších 30 minut.
  6. Mezitím si připravíme krutony. Bagetu pokrájíme na plátky a lehce potřeme olejem. Dáme péct do trouby na 180 °C asi 5 minut. Poté je vyndáme a necháme vychladnout.
  7. Když je polévka uvařená, rozdělíme ji do misek (vhodných do trouby) dle potřeby a do každé vložíme krutony, které zastrouháme sýrem.
  8. Dáme péct opět do trouby na 180°C, aby se sýr zapekl.
  9. Poté z trouby vyndáme a opatrně rovnou horké podáváme.
  10. Kdo má rád pálivé, může přidat navrch ještě nakrájenou chilli papričku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here