Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Indické krůtí karí

Ingredience:

500 g krůtího maso, 2 nožičky řapíkatého celeru, 10 g zázvoru, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 100 g špenátu/mořských sušených řas, 1 plechovka cizrny. Čerstvý koriandr. 2 lžíce kokosového oleje.

200 ml kokosového mléko, 500 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce ústřičné omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce chilli omáčky, nakládaná citronová kůra.

Koření (mleté): 1 lžička koriandru, 1 lžička kardamomu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička zázvoru. Sůl, pepř. 


Postup:

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky a osmahneme na kokosovém oleji. Přidáme krůtí maso nakrájené na menší kousky.
  2. Citronovou kůru nakrájíme na jemno a přidáme k zelenině. Přisypeme koření a přilijeme kokosové mléko a ještě 5 minut povaříme.
  3. Poté přilijeme vývar, přidáme špenát/řasy, cizrnu a dochutíme omáčkami. Dle chuti přidáme ještě koření. Necháme probublávat přikryté pokličkou na mírném ohni asi 25 minut (dokud není maso měkké). 
  4. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
  5. Podáváme s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here