Rubriky
Velikonoční Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové

Jidáše s bylinkovým pestem

Ingredience: (4 ks)

550 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 100 g bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krystal, 1 lžička soli, 20 ml extra panenského olivového oleje, 250 ml vody.

100 g Pesto z čerstvých mikrobylinek – slunečnice 100 g nebo Pesto z čerstvých mikrobylinek – ředkev 100 g.

1 vejce na potření.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přisypeme k jedné straně droždí a cukr, k druhé straně sůl. Doprostřed dáme jogurt, olej a přilijeme vodu. Promícháme a zpracujeme hladké vláčné těsto.
  2. Těsto přendáme do olejem vytřené mísy a přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 1,5 hodiny nakynout (těsto musí zdvojnásobit svůj objem).
  3. Poté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl rozválíme nebo rukama roztaháme na obdélník o velikosti asi 20×30 cm a potřeme pestem. Obdélník po delší straně pevně svineme do rolády a poté ještě zamotáme do tvaru jidáše (konec zahneme dospodu).
  4. Jidáše přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 minut nakynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  5. Plech vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a stáhneme teplotu na 200°C. Pečeme 30-35 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here