Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny Saláty & Zeleninové

Zeleninový salátek s kroupami, zastřeným vejcem a pestem

Ingredience: (2 porce)

Salát: 200 g vařených ječných celých krup, 12 ks cherry rajčátek, 2 lžíce olivového oleje, 4 listy římského salátu.

Dochucení: hrst opražených kešu ořechů, 40 g sýru gorgonzola (nebo jiného plísňového sýru), 2 vejce, (balsamikový ocet), 2 lžičky Pesto z čerstvých mikrobylinek – slunečnice 100 g nebo Pesto z čerstvých mikrobylinek – ředkev 100 g.


Postup:

  1. Kroupy uvaříme dle návodu.
  2. Rajčátka rozpůlíme. Na pánvi rozpálíme olej a rajčátka zprudka orestujeme. Přidáme kroupy a promícháme.
  3. Římský salát pokrájíme na nudličky a zamícháme ještě do vlažných krup.
  4. V hrnci přivedeme k varu vodu, přikápneme lžíci octa a lžíci vytvoříme vír, do kterého vyklepneme vejce. Nejprve jedno a poté hned druhé. Vaříme asi 3 minuty a vyndáme z vody.
  5. Salátek naservírujeme na talíř, posypeme ho kešu ořechy a kousky gorgonzoly. Navrch položíme vejce, na které dáme lžičku pesta.
  6. Můžeme ještě zakápnout balsamikovým octem. Poté vajíčko nařízneme, aby žloutek mohl vytékat.

TIP: Kdo nemá rád balsamiko, může zakápnout klasickým jablečným octem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here