Rubriky
Polévky Recepty

Kapustová polévka s červenou čočkou a chorizem

Ingredience: (6 porcí)

300 g hlávkové kapusty, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 50 g červené čočky, 700 ml vývaru, 100 g choriza (klobásy), 2 lžíce oleje.

2 lžičky sladké červené papriky, 2 lžičky uzené papriky, špetka chilli nebo pálivé papriky, 1 lžička jablečného octa, sůl, pepř.


Postup:

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, chorizo rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Kapustu očistíme a nakrájíme na menší kostičky.
  2. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek, přidáme chorizo a obě červené papriky a chilli a orestujeme.
  3. Zalijeme vývarem, přidáme pokrájenou kapustu a červenou čočku. Osolíme, opepříme a povaříme do měkka asi 15 minut.
  4. Nakonec vmícháme malou lžičku octa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here