Ingredience: (6 porcí)
300 g hlávkové kapusty, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 50 g červené čočky, 700 ml vývaru, 100 g choriza (klobásy), 2 lžíce oleje.
2 lžičky sladké červené papriky, 2 lžičky uzené papriky, špetka chilli nebo pálivé papriky, 1 lžička jablečného octa, sůl, pepř.
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, chorizo rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Kapustu očistíme a nakrájíme na menší kostičky.
- Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek, přidáme chorizo a obě červené papriky a chilli a orestujeme.
- Zalijeme vývarem, přidáme pokrájenou kapustu a červenou čočku. Osolíme, opepříme a povaříme do měkka asi 15 minut.
- Nakonec vmícháme malou lžičku octa.