Ingredience:
1 dýně hokaido (může být i máslová), 1 cibule, 3 stroužky česneku, kousek zázvoru, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, oregano.
500 ml vývaru, muškátový oříšek, zázvor mletý, 1 lžíce marmelády (rybíz, malina), 1 lžíce jablečného octa, semínka (slunečnicová, dýňová).
Postup:
- Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky (dýni můžeme i s kůrkou).
- Plech si vyložíme pečícím papírem, vložíme dýni, cibuli, česnek a zázvor. Zakápneme olivovým oleje, osolíme, opepříme, posypeme sušeným oreganem. Pečeme v troubě na 200 °C asi 20 minut (do tmavě hněda).
- Opečenou zeleninu přidáme do vývaru a rozmixujeme dohladka. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, zázvor, ocet a marmeládu. a ještě mixujeme do propojení všech surovin. Dle potřeby dosolíme.
- Servírujeme s opraženými semínky a zakápnuté olivovým olejem.