Rubriky
Polévky Recepty

Dýňová polévka

Ingredience:

1 dýně hokaido (může být i máslová), 1 cibule, 3 stroužky česneku, kousek zázvoru, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, oregano.

500 ml vývaru, muškátový oříšek, zázvor mletý, 1 lžíce marmelády (rybíz, malina), 1 lžíce jablečného octa, semínka (slunečnicová, dýňová).


Postup:

  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky (dýni můžeme i s kůrkou). 
  2. Plech si vyložíme pečícím papírem, vložíme dýni, cibuli, česnek a zázvor. Zakápneme olivovým oleje, osolíme, opepříme, posypeme sušeným oreganem. Pečeme v troubě na 200 °C asi 20 minut (do tmavě hněda).
  3. Opečenou zeleninu přidáme do vývaru a rozmixujeme dohladka. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, zázvor, ocet a marmeládu. a ještě mixujeme do propojení všech surovin. Dle potřeby dosolíme.
  4. Servírujeme s opraženými semínky a zakápnuté olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here