Rubriky
Polévky Recepty

Cuketová polévka

Ingredience: (4 porce)

Základ: 1 litr vývaru, 900 g zelené cukety (zbavené jádřince), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 5 lžic olivového oleje, 100 ml smetany na vaření 12%, 2 snítky oregana, 2 snítky majoránky.

Koření: kurkuma, zázvor, garam masala, muškátový oříšek, pepř, sůl.

Dohotovení: 2 krajíce chleba, 1 lžíce olivového oleje,  slunečnicová a dýňová semínka, uzená červená paprika, pažitka, oregano.


Postup:

  1. Cuketu, cibuli a česnek pokrájíme na malé kousky a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme kořením a zakápneme olivovým olejem.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova až hněda (asi 20 minut).
  3. Opečenou zeleninu vložíme do vývaru, přidáme čerstvé oregano a majoránku a rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu a dle potřeby dosolíme.
  4. Chleba nakrájíme na malé kostičky a na kapce olivového oleje opražíme.
  5. Semínka dáme na suchou pánev, lehce posypeme červenou paprikou a opražíme.
  6. Polévku servírujeme na talíř s chlebovými krutony, posypanou semínky a nasekanou pažitkou a oreganem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here