Rubriky
Velikonoční Recepty Přílohy

Karlovarský knedlík

Ingredience: (4 knedlíky)

14 rohlíků, 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 2 hrsti nasekané petržele, 1 lžička muškátového oříšku, 2 lžičky soli, 400 ml mléka, 100 g slaniny.


Postup:

stup přípravy

  1. Rohlíky (nejlépe 2 dny staré) nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout nejlépe do druhého dne.
  2. Rohlíky přesuneme do velké mísy, přidáme mouku, petržel a na kostičky nakrájenou slaninu. Přisypeme muškátový oříšek a sůl.
  3. Do jiné misky nalijeme mléko. Žloutky oddělíme od bílků a přidáme je do mléka rozšleháme. Vlijeme do mísy k rohlíkům. Všechny ingredience promícháme a rukama promačkáme rohlíky, aby nasákly mléko a změkly.
  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi.
  5. Těsto rozdělíme na čtvrtiny.
  6. Připravíme si potravinářskou folii (na každý kousek knedlíku asi 40 cm dlouhou) a doprostřed namačkáme podélnou hromádku. Pořádně ji rukama upěchujeme a poté pevně zamotáme do folie jako bychom balily velký bonbon. Na každém konci necháme několik cm fólie, kterou zamotáme a zavážeme.
  7. Ve velkém hrnci (o něco větším než jsou knedlíky) přivedeme k varu vodu a poté do něj knedlíky (většinou po 2 ks) vložíme. Vaříme 20 minut.
  8. Knedlíky vyndáme a necháme trochu vychladnout. Poté je můžeme vybalit z folie a nakrájet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here