Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Karobový cheesecake

Ingredience:

Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 150 g másla.

Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 120 moučkového cukru, 3 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu.

25 g karobového prášku.


Postup:

  1. Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
  2. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme sádlem. Na dno vložíme sušenkovou směs a uhladíme.
  3. Korpus si předpečeme v troubě 10 minut na 170 °C.
  4. Na náplň dáme do mísy ricottu, mascarpone a tvaroh. Přidáme moučkový cukr, vejce a vanilkový extrakt a vše vyšleháme do hladké konzistence. Náplň rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme karobový prášek.
  5. Na korpus nalijeme nejprve světlou náplň a na ni tmavou. Nožem nebo špejlí několikrát přejedeme od strany ke straně a vytvoříme mramorování.
  6. Naplněnou formu vložíme do trouby a dál pečeme na 170 °C 40 minut.
  7. Cheesecake necháme zcela vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here