Ingredience:
Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 150 g másla.
Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 120 moučkového cukru, 3 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu.
25 g karobového prášku.
Postup:
- Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
- Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme sádlem. Na dno vložíme sušenkovou směs a uhladíme.
- Korpus si předpečeme v troubě 10 minut na 170 °C.
- Na náplň dáme do mísy ricottu, mascarpone a tvaroh. Přidáme moučkový cukr, vejce a vanilkový extrakt a vše vyšleháme do hladké konzistence. Náplň rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme karobový prášek.
- Na korpus nalijeme nejprve světlou náplň a na ni tmavou. Nožem nebo špejlí několikrát přejedeme od strany ke straně a vytvoříme mramorování.
- Naplněnou formu vložíme do trouby a dál pečeme na 170 °C 40 minut.
- Cheesecake necháme zcela vychladnout.