Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Maso Ostatní maso

Králičí játra a ledvinky na domácím chlebu s dipem z pečených paprik

Ingredience:

2 plátky domácího chleba, např. Chléb ze zakysané smetany z hrnce.

Játra a ledvinky z jednoho králíka, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř.

Salát: hrst rukoly, 1 lžička šťávy z citronu, 1 lžička olivového oleje.

Dip: 1 lžíce dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).

Olivový olej na zakápnutí.


Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a játra i ledvinky zprudka orestujeme z obou stran. Společně restujeme 1,5 minuty z každé strany, poté játra vyndáme a ledvinky necháme restovat o 1 minutu déle. Během restování osolíme a opepříme. Jatýrka musí být uvnitř růžová.
  2. Plátek chleba během restování přidáme na pánev k vnitřnostem a opečeme z obou stran dozlatova.
  3. Rukolu ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem. Promícháme.
  4. Na topinku naneseme vrstvu dipu z pečených paprik, navrch dáme rukolový salátek a na něj poklademe plátky jatýrek a ledvinek.
  5. Zakápneme olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here