Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Saláty & Zeleninové

Kelantanské kuře s kapustou a dýňovými semínky

Ingredience:

Maso: 1 kuře, 2 lžíce kurkumy, 1 lžička chilli vloček, 1 lžička bílého mletého pepře, 1 lžička soli, 1 lžička krystalového cukru, 6 lžic olivového oleje.

Kapusta: 6 velkých plátků kapusty, l lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 200 ml kokosového mléka, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky soli.

Hrst opražených dýňových semínek.


Postup:

  1. Kuře naporcujeme (zvlášť stehna a prsa, stehna i prsa ještě přepůlíme). Každý kousek na povrchu dvakrát nařízneme (kůži můžeme nechat).
  2. Kousky kuřete dáme do pekáčku, přisypeme kurkumu, chilli vločky, pepř, sůl a cukr. Přilijeme olivový olej a rukama maso namarinujeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 25 minut. Je to ideální teplota, kdy kousky stehen jsou už hotové a prsa zůstávají šťavnatá.
  3. Listy kapusty omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky široké asi 1 cm. V hrnci přivedeme vodu k varu a kapustu vložíme. Blanšírujeme asi 2 minuty, poté kapustu přendáme do ledové vody.
  4. Mezitím si na oloupeme česnek a nasekáme ho nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej, česnek orestujeme a přidáme kapustu (kapustu z ledové vody okapeme). Přilijeme kokosové mléko, sójovou omáčku a osolíme. Promícháme a na relativně vysokém stupni kapustu ještě podusíme, aby se kokosové mléko se sójovou omáčkou zredukovalo a zůstala nám jen trocha omáčky na polití.
  5. Kuřecí kousky servírujeme s kapustou, posypané opraženými dýňovými semínky a zakápnuté omáčkou od kapusty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here