Rubriky
Recepty Maso Hovězí maso

Steak z hovězí roštěné s omáčkou a kuskusovým salátkem

Ingredience: (3 porce)

Maso: 500 g hovězí roštěné (my jsme ji po zakoupení ještě zavakuovali a nechali týden v lednici, aby vyzrála), sůl, pepř, olivový olej.

Omáčka: 1 lžička másla, 100 ml bílého vína.

Kuskusový salát s avokádem a dipem z pečených paprik


Postup:

  1. Kuskusový salátek připravíme dle receptu.
  2. Hovězí kus roštěné rozřízneme na tři stejně velké kusy.
  3. Každý kousek masa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem ze všech stran.
  4. Pánev rozpálíme a maso restujeme na středním plameni z každé strany (postupně obracíme, celkem asi 8 minut)
  5. Maso vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo a šťáva se v mase rozprostřela a nevytekla.
  6. Do výpeku v pánvi přilijeme víno, asi minutku povaříme. Přidáme kousek másla a opět minutku povaříme, aby se máslo rozpustilo. Promícháme a omáčka je hotová.
  7. Maso vyjmeme z alobalu a servírujeme z kuskusovým salátkem ve tvaru noků, polité omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here