Ingredience: (3 porce)
Maso: 500 g hovězí roštěné (my jsme ji po zakoupení ještě zavakuovali a nechali týden v lednici, aby vyzrála), sůl, pepř, olivový olej.
Omáčka: 1 lžička másla, 100 ml bílého vína.
Kuskusový salát s avokádem a dipem z pečených paprik
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuskusový salátek připravíme dle receptu.
- Hovězí kus roštěné rozřízneme na tři stejně velké kusy.
- Každý kousek masa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem ze všech stran.
- Pánev rozpálíme a maso restujeme na středním plameni z každé strany (postupně obracíme, celkem asi 8 minut)
- Maso vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo a šťáva se v mase rozprostřela a nevytekla.
- Do výpeku v pánvi přilijeme víno, asi minutku povaříme. Přidáme kousek másla a opět minutku povaříme, aby se máslo rozpustilo. Promícháme a omáčka je hotová.
- Maso vyjmeme z alobalu a servírujeme z kuskusovým salátkem ve tvaru noků, polité omáčkou.