Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Křehký koláč s voňavou mascarpone náplní

Ingredience:

Těsto: 125 g pšeničné hladké mouky, 125 g hladké špaldové mouky, špetka soli, 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžíce moučkového cukru, 150 g másla, 4 lžíce vlažné vody.

Náplň: 200 ricotty, 400 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 130 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 lžičky koření GARAM MASALA 40 G.

Naše výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Suroviny na těsto dáme do mixéru a rozmixujeme do struktury drobenky. Drobenku přemístíme na pracovní plochu a dotvoříme hladké těsto. Z těsta uděláme bochánek, zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici alespoň hodinu uležet.
  2. Ingredience na náplň smícháme a vyšleháme do hladké konzistence.
  3. Uleželé těsto necháme jen trochu povolit při pokojové teplotě a ihned válečkem rozválíme o průměru větším, než je dno formy (abychom měli průměr široký i na pokrytí okrajů). Dle potřeby pomoučníme plochu moukou, aby se těsto dobře vyválelo. Podle dna formy vyřízneme kruh a těstem vyložíme formu. Forma je ideální s vyjímatelným dnem. Těsto umačkáme dokola a přebytky okrajů přejedeme válečkem, aby se okraje zarovnaly. Dno několikrát propíchneme vidličkou.
  4. Připravený korpus dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut.
  5. Poté korpus vyndáme a nalijeme do něj připravenou náplň.
  6. Koláč vrátíme do trouby pečeme dál 40 minut na 170 °C.
  7. Necháme ho zcela vychladnout a poté vyndáme z formy.

TIP: Přebytečné těsto můžeme využít na sušenky. Z těsta uděláme váleček, ze kterého nařežeme několik koleček o průměru asi 1 cm. Pokud máme razítko na sušenky, vytlačíme motiv a dáme péct do trouby na 10-12 minut na 170 °C (můžeme péct společně s koláčem a jen je vyndat dříve).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here