Rubriky
Vepřové maso Hovězí maso Recepty Maso Mleté maso

Křupavé holandské řízečky s batátovým pyré

Ingredience: (4 porce)

Holandské řízečky (15 ks): 600 g předního hovězího masa nebo hovězího pupku, 600 g vepřové plece, 200 g tvrdého sýra, 2 lžičky sušeného tymiánu, 3 lžičky koření RAS EL HANOUT 40 G, 4 lžičky soli.

Trojobal: 3 vejce, hladká mouka, 100 g kukuřičných lupínků.

Olej na smažení.

Batátové pyré: 4 velké batáty, 40 g másla, 300 ml mléka, sůl.


Postup:

  1. Oba druhy masa nameleme do větší mísy. Sýr nastrouháme na jemné nudličky a s ostatními ingrediencemi na řízky přidáme k masu a pořádně promícháme, aby se vše propojilo. Mokrýma rukama tvarujeme placičky o průměru asi 8 cm a tloušťce 1,5-2 cm.
  2. Masové placičky obalíme v trojobalu. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, v druhé misce rozmícháme vajíčka a do třetí nadrtíme kukuřičné lupínky (nedrtíme je najemno, ale necháme malé kousky, které po usmažení křupou). Řízečky osmažíme na pánvi v oleji z obou stran dozlatova.
  3. Batáty oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do vody a vaříme do měkka. Poté slijeme vodu, přilijeme mléko, přidáme máslo a osolíme. Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého pyré.
  4. Řízečky podáváme na batátovém pyré s oblíbeným salátkem.

TIP: Řízečky jsou vhodné podávat s kyselým salátkem. Stačí nakrájet cibuli, nakládané okurky, opepřit a promíchat s trochou majonézy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here