Rubriky
Vegan Předkrmy & Chuťovky Recepty Pečivo

Krekry se semínky

Ingredience:

Těsto: 250 g hladké pšeničné mouky, 3 lžíce olivového oleje, 110 ml vlažné vody.

Navrch: semínka (dýňová, lněná, mák), sůl, olivový olej.


Postup:

  1. Hladkou mouku přesejeme do mísy, přidáme olivový olej a vodu a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme 10 minut odpočinout.
  2. Mezitím si rozpálíme troubu na 180 °C.
  3. Vezeme si velký list pečícího papíru o velikosti plechu a těsto na něm vyválíme až do krajů. Těsto musí být tenké o tloušťce 1-2 milimetry.
  4. Těsto rovnoměrně posypeme semínky a solí a válečkem jemně několikrát přejedeme, aby se semínka vmáčkla do těsta.
  5. Nakonec pocákáme několikrát napříč olivovým olejem.
  6. Papír s těstem přesuneme na plech a pečeme v troubě 20-25 minut (dokud není těsto zlatavé).
  7. Krekr necháme vychladnout a poté ho nalámeme na libovolné menší kousky.

TIP: Krekry jsou výborné k namáčení do dipů, jako křupavá ozdoba na saláty nebo jako doplněk s čatní a sýru. Možná si je ale zamilujeme i samotné při křoupání u telky 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here