Ingredience:
Těsto: 250 g hladké pšeničné mouky, 3 lžíce olivového oleje, 110 ml vlažné vody.
Navrch: semínka (dýňová, lněná, mák), sůl, olivový olej.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Hladkou mouku přesejeme do mísy, přidáme olivový olej a vodu a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme 10 minut odpočinout.
- Mezitím si rozpálíme troubu na 180 °C.
- Vezeme si velký list pečícího papíru o velikosti plechu a těsto na něm vyválíme až do krajů. Těsto musí být tenké o tloušťce 1-2 milimetry.
- Těsto rovnoměrně posypeme semínky a solí a válečkem jemně několikrát přejedeme, aby se semínka vmáčkla do těsta.
- Nakonec pocákáme několikrát napříč olivovým olejem.
- Papír s těstem přesuneme na plech a pečeme v troubě 20-25 minut (dokud není těsto zlatavé).
- Krekr necháme vychladnout a poté ho nalámeme na libovolné menší kousky.
TIP: Krekry jsou výborné k namáčení do dipů, jako křupavá ozdoba na saláty nebo jako doplněk s čatní a sýru. Možná si je ale zamilujeme i samotné při křoupání u telky 😉




