Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny

Krémové rizoto s dýní a krevetami

Ingredience:

250 g rýže arborio, 2 lžíce oleje, 1 l vývaru, 2 dcl bílého vína, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 20 g másla, 150 g zakysané smetany, 50 g parmazánu, sůl, pepř.

100 g krevet, 100 g dýně, 1/3 lžičky kari koření, sůl, pepř. 


Postup:

  1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rozpálíme olej a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. 
  2. Přisypeme rýži a vše pořádně promícháme (každé zrníčko musí být obalené v oleji). Přilijeme víno, které necháme odpařit (občas promícháme).
  3. Vývar přiléváme po troškách postupně, vždy aby byla rýže zalitá. Po odpaření opět dolijeme naběračku.
  4. Jakmile je rýže uvařená, osolíme, přidáme kari koření a kousek másla a zakysanou smetanu. Promícháme, aby se vše propojilo.
  5. Dýni nakrájíme na malé kostičky a zprudka opražíme na kapce oleje. Před koncem přidáme krevety a vše dosmahneme společně. Osolíme, opepříme.
  6. Dýni a krevety zamícháme do rizota. Trochu necháme stranou na ozdobení.
  7. Navrch nastrouháme parmazán.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here