Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny

Krémové rizoto s tapenádou ze zelených oliv

Ingredience:

300 g rýže arborio, 4 lžíce oleje, 1 l vývaru, 2 dcl bílého vína, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 20 g másla, 150 g zakysané smetany, 60 g sýru Grana Padano, sůl, pepř, hrst nasekané listové petrželky.

170 g tapenády ze zelených oliv (k zakoupení zde: Tapenáda ze zelených oliv 170 g).

Na ozdobu: olivový olej, hoblinky sýru Grana Padano.


Postup:

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
  2. Na široké pánvi rozpálíme olivový olej a vše necháme osmahnout, dokud není cibule zesklovatěla.
  3. Přisypeme rýži a vše pořádně promícháme (každé zrníčko musí být obalené v oleji). Přilijeme víno, které necháme odpařit (občas promícháme).
  4. Poté přiléváme vývar po troškách postupně, vždy aby byla rýže vodorovně zalitá. Po odpaření zase dolijeme naběračku. Jakmile je rýže uvařená, osolíme, opepříme a vmícháme tapenádu ze zelených oliv.
  5. Přidáme máslo a promícháme. Jakmile se máslo rozpustí, vmícháme zakysanou smetanu a lehce ještě povaříme.
  6. Nakonec vmícháme parmazán a nasekanou petrželku.
  7. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a ozdobené hoblinkami sýra.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here