Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Obiloviny & Luštěniny

Kuřecí karí s hráškem a domácí kari pastou

Ingredience: (4 porce)

100 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta – 100 g).

1 střední cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 kuřecí prsa, 350 g mraženého hrášku, 400 ml kokosového mléka.

Vývar/voda dle chtěné hustoty (my jsme nedávali).

Hrst bazalky nebo koriandru.


Postup:

  1. Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli orestujeme. Přidáme kari pastu a asi minutu ji zarestujeme s cibulí. Poté přilijeme kokosové mléko.
  3. Jakmile se kokosové mléko dostane do varu, přidáme kuřecí maso a necháme vařit, dokud není maso hotové (cca 15-20 minut).
  4. Po 15 minutách přidáme hrášek a vaříme ještě 5 minut, aby byl hrášek prohřátý.
  5. Nakonec vmícháme nahrubo nasekanou bazalku nebo koriandr. My jsme k hrášku tentokrát zvolili bazalku 🙂
  6. Podáváme s vařenou basmati rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here