Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty

Tvarohová pomazánka z uzené makrely a tapenády ze zelených oliv

Ingredience: (6 porcí)

120 g tapenády ze zelených oliv (k zakoupení zde: Tapenáda ze zelených oliv 170 ).

250 g obraného masa z uzené makrely, 250 g plnotučného tvarohu (ve vaničce), 70 g červené cibule, 20 g kapar, hrst listové petržele, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička jablečného octa, sůl, pepř.

Chlebové topinky např. Rustikální chléb, extra panenský olivový olej.

Vejce, pepř, stroužek česneku, olivový olej na zakápnutí.


Postup:

  1. Cibuli nakrájíme najemno, kapary pokrájíme na malé kousky a petržel nasekáme nadrobno.
  2. Vše dáme do mísy, přidáme kousky makrely, tapenádu ze zelených oliv a ostatní ingredience a promícháme.
  3. Na zastřené vajíčko si připravíme naběračku. Vejce vyklepneme do naběračky. Do menšího hrnce dáme vodu a 1 lžíci octa. Přivedeme k varu a poté vajíčko pomalu sesuneme doprostřed hrnce. Vajíčko by se mělo obalit bílkem. Vaříme asi 2 minuty. Takto můžeme vložit více vajíček najednou a vařit společně.
  4. Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje a topinky osmahneme z obou stran.
  5. Topinky potřeme česnekem, naneseme vrstvu pomazánky, navrch položíme zastřené vejce, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  6. Před podáváním vajíčko trochu nařízneme, aby začal žloutek pomalu vytékat.

Tip: Pomazánka se skvěle hodí na jednohubky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here