Rubriky
Vegan Recepty Pečivo

Rustikální chléb

Ingredience:

400 g hladké mouky, 1 g sušeného droždí, 10 g soli, 280 ml studené vody.


Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku.
  2. Přidáme droždí a sůl. Promícháme.
  3. Přilijeme vodu a lžící promícháme, dokud se suroviny nepropojí.
  4. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě 20-24 hodin.
  5. Po vykynutí těsta ho opatrně přesuneme na pomoučněnou plochu. Těsto několikrát přeložíme z jedné strany na druhou.
  6. Poté ho posypeme moukou a přesuneme do ošatky, přikryjeme a necháme kynout další 2 hodiny.
  7. Litinový hrnec vložíme do trouby a rozehřejme na 250 °C.
  8. Hrnec vyjmeme z trouby a rychle do něj těsto přesuneme. Přiklopíme poklicí a necháme péct 20 minut na 250 °C. Poté teplotu snížíme na 220 °C a pečeme dalších 20 minut.
  9. Po upečení chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

2 reakce na „Rustikální chléb“

Rustikální chléb je opravdu delikatesní pochoutka. Všem jej doporučuji a i kteří jej ochutnali. mi dávají za pravdu. Jen škoda, že není všude k dostání.

Jsme rádi, že jste chlebík vyzkoušel podle našeho receptu a že Vám chutnal. Pokud vyzkoušíte i jiné recepty, budeme rádi za další hodnocení. Hezký den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here