Rubriky
Vegan Recepty Pečivo

Rustikální bageta

Ingredience:

400 g hladké mouky, 1 g sušeného droždí, 10 g soli, 280 ml studené vody.


Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku.
  2. Přidáme droždí a sůl. Promícháme.
  3. Přilijeme vodu a lžící promícháme, dokud se suroviny nepropojí.
  4. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě 20-24 hodin.
  5. Po vykynutí těsta ho opatrně přesuneme na pomoučněnou plochu. Těsto několikrát přeložíme z jedné strany na druhou.
  6. Poté ho posypeme moukou a přesuneme do ošatky, přikryjeme a necháme kynout další 2 hodiny.
  7. Formu na chleba vložíme do trouby a rozehřejme na 250 °C.
  8. Formu vyjmeme z trouby a rychle do ní těsto přesuneme. Pečeme 20 minut na 250 °C. Poté teplotu snížíme na 220 °C a pečeme dalších 20 minut.
  9. Po upečení bagetu vyklopíme a necháme vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here