Ingredience:
400 g hladké mouky, 1 g sušeného droždí, 10 g soli, 280 ml studené vody.
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku.
- Přidáme droždí a sůl. Promícháme.
- Přilijeme vodu a lžící promícháme, dokud se suroviny nepropojí.
- Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě 20-24 hodin.
- Po vykynutí těsta ho opatrně přesuneme na pomoučněnou plochu. Těsto několikrát přeložíme z jedné strany na druhou.
- Poté ho posypeme moukou a přesuneme do ošatky, přikryjeme a necháme kynout další 2 hodiny.
- Formu na chleba vložíme do trouby a rozehřejme na 250 °C.
- Formu vyjmeme z trouby a rychle do ní těsto přesuneme. Pečeme 20 minut na 250 °C. Poté teplotu snížíme na 220 °C a pečeme dalších 20 minut.
- Po upečení bagetu vyklopíme a necháme vychladnout.
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201029_173437-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201029_180907-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201029_150556-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201029_150439-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201029_150253-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201028_154342-1024x768.jpg)