Rubriky
Maso Hovězí maso Recepty

Steak z hovězí svíčkové s domácími hranolky a cibulovým čatní

Ingredience: (2 porce)

Maso: 2x 200 g hovězí svíčkové (cca 4 cm vysoké), 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.

Omáčka: 1 lžíce másla, 3 snítky tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, 2 malé bobkové listy, 1 lžička kapar, 100 ml kvalitního červeného vína.

Bramborové hranolky: 6 velkých brambor, sůl, olej na smažení.

Čatní z červené nebo žluté cibule (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule – jemné 250 g nebo Čatní ze žluté cibule – jemné 250 g).


Postup:

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Do hrnce dáme vodu a jakmile přijde k varu, vložíme hranolky. Blanšírujeme 2-3 minuty na mírném ohni. Poté hranolky vyjmeme a pořádně osušíme. Fritézu rozpálíme na 180 °C, vložíme hranolky a smažíme dozlatova.
  2. Maso ovážeme provázkem, aby drželo tvar při pečení. Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem z všech stran.
  3. Pánev rozpálíme vložíme maso a opékáme zprudka 3 minuty. Poté vložíme máslo, čerstvé bylinky a kapary a maso otočíme. Opět pečeme 3 minuty.
  4. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme cca 10 minut odpočinout.
  5. Do výpeku přilijeme víno, promícháme a necháme 2 minuty povařit.
  6. Na talíř servírujeme hranolky, steak z hovězí svíčkové přelité omáčkou a cibulové čatní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here