Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Obiloviny & Luštěniny

Kuřecí karí se zelenou kari pastou, cizrnou a mandlemi

Ingredience: (4 porce)

1 kuře, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 250 g cizrny v nálevu, 200 g zelené papriky, 30 g nahrubo nasekaných mandlí, 400 ml kokosového mléka, 200 ml vývaru.

Zelená kari pasta (k zakoupení zde: Zelená kari pasta 100 g).


Postup:

  1. Kuře vykostíme (prsa pokrájíme na kousky, stehna můžeme nechat s kostí a pouze je rozdělíme na menší kousky). Papriky nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí kousky orestujeme ze všech stran. Kuřecí kousky vyjmeme z pánve a do výpeku přidáme papriky, které krátce orestujeme. Přidáme kari pastu, kterou necháme za občasného míchání rozehřát (dáváme pozor, aby se nepřipálila).
  3. Přilijeme kokosové mléko a necháme pár minutek na mírném ohni provařit.
  4. Dále přilijeme vývar a promícháme. Jakmile se vše propojí přidáme cizrnu, mandle a vrátíme zpět orestované kuřecí maso.
  5. Karí necháme na mírném ohni povařit asi 20 minut (dokud není maso hotové).
  6. Nakonec vmícháme hrst čerstvého koriandru nebo petržele.
  7. Podáváme s basmati rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here