Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové

Papriková frittata s chlebovými krutony a cibulovým čatní

Ingredience:

Frittata: 2 zelené nebo červené papriky (cca 280 g), 1 červená cibule (cca 80 g), 2 plátky chleba (cca 90 g), 90 g slaniny, 2 + 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 7 vajec, sůl, pepř.

Bazalkové pesto s rajčaty: hrst nasekané bazalky, 100 ml extra panenského olivového oleje, hrst vlašských ořechů, sůl, 2 středně velká rajčata.

Cibulové čatní (k zakoupení zde: Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g, Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g, Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g nebo Čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g).


Postup:

  1. Cibuli a papriky nakrájíme najemno, slaninu na malé kostičky, chleba na krutony cca 1×1 cm. Vajíčka si vyklepneme do misky a trochu promícháme a osolíme.
  2. Na malé pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krutony opečeme do zlatova.
  3. Na větší pánvi o průměru cca 28 cm rozehřejeme další 2 lžíce oleje a cibuli se slaninou orestujeme. Poté přidáme papriku a ještě restujeme dokud paprika nezměkne.
  4. Přidáme chlebové krutony a promícháme. Zalijeme rozmíchanými vajíčky a povrch opepříme. Pánev přikryjeme poklicí a necháme na mírném ohni smažit asi 8 minut (dokud nejsou vajíčka na téměř povrchu hotová). Poté sundáme a necháme pod pokličkou ještě dojít.
  5. Mezitím si připravíme bazalkové pesto s rajčaty. Vše, kromě rajčat dáme do mixéru a umixujeme pesto. Rajčata nakrájíme nadrobno a s pestem promícháme.
  6. Frittatu přemístíme na prkénko nebo talíř a povrch ozdobíme bazalkovým pestem.
  7. Podáváme s cibulovým čatní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here